تبلیغات

انجبار چیست | خواص دارویی و عوارض مصرف گیاه انجبار

خواص دارویی انجبار بسیار زیاد است و به همین دلیل در طب سنتی لیست گیاهان دارویی در رده ی بالایی جای دارد. طبیعت این گیاه سرد و خشک بوده و در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد فراوانی داشته و بیشتر بصورت دمکرده مورد استفاده ی عموم قرار می گیرد.

انجبار چیست - خواص دارویی و عوارض مصرف گیاه انجبار

انجبار چیست – خواص دارویی انجبار

آشنایی با گیاه انجبار :

انجبار با نام علمی PERSICARIA BISTORTA که به نام های اتارف، پرشیان دارو و یا پرشیای دارو هم معروف می باشد، گیاهی است پایا،ساقه اش صاف و ساده وکه در نواحی مرطوب، تورب زارها، مناطق باتلاقی و نقاط کوهستانی می روید. ارتفاع آن از۲۰ تا ۷۵ سانتیمتر می باشد و دارای ریزوم استوانه‌ای، بزرگ، پیچ دار و انشعابی می باشد.برگ هایش در بالا سبز و در زیر کدر و کرک دار است و  به رنگ سبز شفاف در سطح بالایی ولی سبز مایل به سفید در سطح پایینی است.گل‌های آن رنگ گلی صورتی کمرنگ با گل پوش منفرد دارد و به صورت سنبله انتهایی استوانه‌ای شکل مجتمع می‌گردد. شکل ظاهری کاسه گل آن  ۵ دندانه نوک تیز مساوی و پرچم هایش به تعداد ۸ است .میوه اش دارای ظاهری بیضوی، سه گوش، بی کرک، شفاف، پوشیده و از کاسه گل و محتوی یک دانه می باشد.

فصل گلدهی این گیاه در ماه خرداد تا تیر می باشد و در کنار جوی های آب و حاشیه بعضی جاده ها می روید.

انجبار چیست - خواص دارویی و عوارض مصرف گیاه انجبار

انجبار چیست – خواص دارویی و عوارض مصرف گیاه انجبار

خواص دارویی انجبار : درمان بواسیر: ۱۵ گرم ریشه انجبار را در سه لیتر آب جوشانده تا آب آن نصف شود سپس با ۳۰۰ گرم یا ۲۵۰ گرم شکر مخلوط کرده ۷ قسمت نموده ۷ روز صبح میل شود. درمان بیماری اسهال و اسهال‌خونی : ۳ گرم ریشه انجبار در ۲۰۰ سی‌سی آب ۲۰ دقیقه جوشانده سپس صاف نموده روزی ۳ فنجان میل شود. درمان غیر ارادی  بیماری های وریدی مانند واریس، فیلیت : (تورم جدار سیاهرگ ۵۰ گرم در یک لیتر آب به مدت ۲۰ دقیقه الی نیم ساعت بجوشانید سپس صاف نموده پارچه‌ای را آغشته کنید در محل درد بگذارید. درمان اسهال حیوانات : گیاه را با کمی آب مخلوط کرده  و به علوفه آن ها اضافه کنید و در صورتی که گیاه در دسترس نباشد ۵۰ گرم ریشه خشک آن را در یک لیتر آب به مدت ۱۵ دقیقه جوشانده سپس داخل علوفه بریزید. رفع سنگ‌های مجاری ادرار   درمان التهاب لثه و لوزتین : ۵۰ گرم ریشه انجبار را به مدت نیم ساعت جوشانده سپس صاف و غرغره شود. درمان سرطان روده و معده :گل همیشه بهار۲۰ گرم، ریشه انجبار۲۰ گرم، برگ کاسنی۲۵ گرم، گل بنفشه۲۵ گرم، تخم‌ گشنیز ۲۰ گرم، برگ گزنه ۳۰ گرم، ریشه باباآدم ۴۰ گرم، آویشن ۳۰ گرم، بومادران ۲۰ گرم، ریشه شیرین بیان ۲۰ گرم، گل بابونه ۳۰ گرم و دم اسب ۲۵ گرم این گیاهان را مخلوط کرده شب ۳۰ گرم در ۳ لیوان آب خیس کرده صبح ۱۰ دقیقه ملایم بجوشد ۳۰ دقیقه دم‌کنید یک لیوان۱۰ صبح و یک لیوان۵ بعدازظهر تحت نظر پزشک میل‌شود. انجبار چیست - خواص دارویی و عوارض مصرف گیاه انجبار

انجبار چیست – خواص دارویی و عوارض مصرف گیاه انجبار

 درمان خونریزی و لکه بینی بعد از دوران قاعدگی : گیاه دم اسب ۳۰ گرم، ریشه انجبار ۲۰ گرم، کیسه کشیش ۲۵ گرم، گل بومادران ۲۵ گرم و گزنه ۲۰ گرم همه را مخلوط کرده ۱۰ گرم شب در دو لیوان آب‌جوش خیس نموده صبح ۵ دقیقه بجوشد ۲۰ دقیقه دم کنند هر ۱۲ ساعت یک لیوان با کمی عسل میل کنید.  خشک شدن زخم‌های مزمن و بیماری قند:  ریشه انجبار ۱۵ گرم، ریشه ایرسا ۱۵ گرم، ریشه شیرین بیان ۴۰ گرم، مازو ۱۰ گرم، گلنار ۱۰ گرم، جفت بلوط ۱۰ گرم همه را آسیاب کنید ۱۰ گرم در ۵۰۰ سی‌سی آب بجوشانید تا آب نصف شود سپس روزی یک یا دو بار زخم را بشوئید. درمان سوزاک : ۳۰ گرم در یک لیتر آب ۵ دقیقه جوشانده ۲۰ دقیقه دم کنید و  هر شش ساعت یک لیوان مصرف شود. درمان  ورم پروستات  تصلب شرائین: ۳ گرم در ۲۰۰ سی‌سی آب آهسته دم‌کرده روزی سه فنجان میل کنید. اسهال کبدی : ۵ گرم در ۲۰۰ سی‌سی آب جوشانده روزی سه فنجان میل کنید. تسکین التهاب صفرا :  از دم‌کرده ریشه انجبار استفاده کنید. قطع خون در ادرار: ۴ تا ۵ گرم در ۲۰۰ سی‌سی آب‌جوش دم‌کرده روزی ۳ فنجان همراه با عسل میل کنید. مانع گوشت آوردن زخم‌ها و  استعمال خارجی : ۶۰ گرم در یک لیتر آب به مدت نیم ساعت جوشانده سپس زخم را بشوئید. درمان زود انزالی :  بصورت دم‌کرده ریشه انجبار مصرف شود. درمان التهاب اندام‌های تناسلی زنان : بصورت دمکرده، روزی ۳ فنجان میل و از شستشوی واژن نیز استفاده کنید این شستشو نیز باعث رفع ترشحات زنانگی نیز می‌شود. دم نوش گیاه انجبار

دم نوش گیاه انجبار

مواد مغذی و ترکیبات شیمیایی انجبار

ترکیبات شیمیایی در ریزوم خشک و ریشه گیاه انجبار: حدود ۲۰ درصد انواع تانن، در حدود ۳۰ درصد نشاسته، کمی قند، اسید گالیک و در ترکیبات شیمیایی ریشه انجبار تانن- قند- نشاسته- اسید گالیک- یک ماده رنگی به نام قرمز انجبار وجود دارد.

موارد احتیاطی و منع مصرف :

انجبار با املاح آهن، آلبومین و ژلاتین ناسازگار است.

نکات بیشتر در مورد انجبار: جوشانده انجبار به صورت تنقیه جهت رفع اسهال، بواسیر، درمان خراش های ناحیه مقعد موثر بوده و بعضی از افراد برگ های تازه  آن را به صورت پخته و یا  به صورت سالاد مصرف می کنند. ضماد آن جهت درمان واریس و خارج کردن چرک از زخم ها و دمل ها  و در امور دامپزشکی هم برای ناراحتی های گوارشی دام ها مورد استفاده قرار می گیرد. در گیاه انجبار بیشتر از قسمت ریزوم آن  که مصرف دارویی دارد  استفاده می کنند. قابل ذکر است که ریزوم بوته های جوان بهتر و مرغوب تر بوده و  پس از جمع آوری در فصل بهار یا پاییز، پس از گل دادن، آن را خشکانده و مصرف می کنند. بهترین روش استفاده از ریشه انجبار به این صورت می باشد که نیم گرم  آن را در آب خیسانده( زیرا آب‌جوش باعث حل شدن نشاسته آن می‌شود و در نتیجه به‌ خاطر ترکیب نشاسته با تانن ریشه گیاه غیرمحلول می‌شود. ) و بعد مصرف می گردد. خواص ریشه ی گیاه انجبار

خواص ریشه ی گیاه انجبار

انجبار چیست | خواص دارویی و عوارض مصرف گیاه انجبار

لطفا نظر خود در مورد این مطلب را با ستاره ها از یک تا ۵ مشخص کنید!!

مطالب متنوع دیگر

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار