تبلیغات

طرز تهیه فرنی مخصوص افطار به ۲ روش

فرنی مخصوص افطار یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب در میان روزه داران است. رعایت اصول طبخ فرنی باعث افزایش ارزش غذایی آن شده و این دسر را به خوراکی مغذی تبدیل می‌کند که می‌تواند مواد غذایی مورد نیاز فرد روزه دار را تامین کند.

فرنی مخصوص افطار ستاره | سرویس آشپزی – فرنی خوراکی شیرینیست که با آرد برنج، شیر و افزودنی‌هایی همچون هل و گلاب درست شده و اغلب همراه با غذای اصلی یا به عنوان دسر سرو می‌شود. فرنی بستنی، فرنی کاکائویی و فرنی زعفرانی انواع این دسر هستند که با افزودن مواد دیگری همچون بستنی، پودر کاکائو و زعفران به فرنی ساده درست می‌شوند و هر یک طعم و مزه خاصی دارند. در این مطلب قصد داریم به آموزش تهیه فرنی مخصوص افطار بپردازیم.
طرز تهیه فرنی مخصوص افطار ساده مواد لازم آرد برنج 4 قاشق غذاخوری  شیر 4 لیوان آب 1/2 فنجان گلاب 1/2 فنجان پودر هل 1/2 قاشق چایخوری شکر (اختیاری) 4 قاشق غذاخوری زعفران آب کرده برای تزیین 1 قاشق مرباخوری پودر دارچین برای تزیین به میزان لازم خلال پسته و بادام برای تزیین به میزان لازم
دستور تهیه شیر را در قابلمه‌ای که بهتر است از جنس تفلون نچسب باشد ریخته، سپس آب، آرد برنج، شکر و هل را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر در شیر حل شده و آرد برنج در آن باز شود. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و با قاشق چوبی شروع به هم زدن مواد کنید. حتی لحظه‌ای از هم زدن غافل نشوید، چون در غیر اینصورت آرد برنج ته نشین شده و فرنی ته می‌گیرد. پس از اینکه فرنی کمی غلیظ شد، گلاب را اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا فرنی قوام آید و به غلظت مناسب برسد. وقتی فرنی به اندازه کافی غلیظ شد، حرارت را خاموش کرده و بلافاصله تا داغ است در ظرف سرو بکشید، چون فرنی خیلی زود بسته و سفت می‌شود. پس از اینکه فرنی کمی سرد شده و روی آن بسته شد، آن را با پودر دارچین، خلال پسته و بادام تزیین کنید.


نکات مهم

فرنی پس از سرد شدن، سفت‌تر می‌شود بنابراین هنگام خاموش کردن حرارت، فرنی باید نه خیلی سفت باشد و نه خیلی شل. اگر احیانا فرنی ته گرفت، به هیچ وجه آن را از ته قابلمه هم نزنید و سعی کنید از چند میلیمتر بالاتر از ته قابلمه آن را هم بزنید. افزدن هل و گلاب، به فرنی طبیعت گرمی می‌دهد که سردی شیر و آرد برنج را تعدیل کرده و آن را به دسری مقوی و مناسب برای روزه داری تبدیل می‌کند. فرنی مخصوص افطار بهتر است با شیره، عسل یا مربای گل سرو شود تا ارزش غذایی آن افزایش یابد. برای مقوی‌تر شدن فرنی می‌توانید مقداری زعفران آب کرده یا خرما به آن اضافه کنید. انتخاب قابلمه تفلون نچسب برای تهیه فرنی به این دلیل است که پس از اتمام طبخ، شستن آن راحت تر باشد.  فرنی مخصوص افطار

طرز تهیه فرنی مخصوص افطار با خرما

مواد لازم شیر 1.5 لیوان آرد برنج 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری خرما 5 عدد دارچین 1/2 قاشق چایخوری
دستور تهیه ابتدا پوست خرما را جدا کرده و هسته آن را خارج کنید، ۳-۲ قاشق غذاخوری آب جوش به خرما اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. خرما را با پشت قاشق له کرده و پودر دارچین را به آن اضافه کنید. آرد برنج و نشاسته ذرت را در شیر ریخته و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. مخلوط خرما و دارچین را به مخلوط شیر اضافه کرده و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. مواد را مرتب هم بزنید تا جوشیده و غلیظ شوند. پس از اینکه فرنی به غلظت مناسب رسید در ظرف سرو کشیده و آن را با انواع مغز‌ها یا پودر گل محمدی تزیین کنید. فرنی مخصوص افطار


نکات مهم

در صورت تمایل می‌توانید پس از جدا کردن پوست و هسته خرما، مقداری شیر به آن اضافه کرده و سپس در مخلوط کن میکس کنید تا له شود. برای تهیه این فرنی به جای خرما می‌توانید از شیره خرما استفاده کنید. اگر دوست دارید فرنی شیرین‌تر باشد می‌توانید مقدار خرما را بیشتر کنید.
فرنی یکی از انواع دسر‌ ماه رمضان بوده که به راحتی در منزل تهیه می شود. هرچند گاهی این دسر را با شکر مزه دار می‌کنند، ولی استفاده از شیره، عسل، مربای گل و خرما باعث افزایش ارزش غذایی آن شده و خوردن آن به روزه داران توصیه می‌شود. همچنین افزودن طعم دهنده‌هایی همچون، هل، گلاب و زعفران علاوه بر خوشمزه‌تر شدن فرنی، سردی آن را تعدیل کرده و آن را به خوراکی مقوی تبدیل می‌کند که افراد روزه دار می‌توانند در کنار افطاری مورد استفاده قرار دهند.


شما نیز اگر روش‌های دیگری برای مغذی شدن این دسر سراغ دارید از طریق بخش "ارسال نظر" با دیگران به اشتراک بگذارید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات لینکی

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار

  • کاراته ایران تاریخ ساز شد

    تیم کاراته ایران در دومین مرحله لیگ سری آ. ترکیه با کسب ۶ مدال طلا از ۶ فینالیست یک رکورد تاریخی بر جای گذاشت. به گزارش صبحانه، دومین مرحله...

  • زنان اردبیلی؛ رتبه اول چاقی در کشور

    ‌مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل در بین مردان و زنان در سطح کشور مردان و زنان اردبیلی به طور مشترک در رتبه سوم چاقی قرار دارند....

  • مراسم ترحیم بهنام صفوی برگزار شد

    در حالیکه نزدیک به یک هفته از درگذشت بهنام صفوی می‌گذرد، مراسم ترحیمی برای او برگزار شد. به گزارش صبحانه، در حالیکه نزدیک به یک هفته از...

  • طرز تهیه ترحلوا مجلسی لذیذ و خوش طعم

    ترحلوا مجلسی اغلب به عنوان دسری فوق العاده در مراسم مختلف و خصوصا سر سفره افطار وجود دارد و با تزیینی زیبا، چشم هر بیننده ای را خیره...

  • طرز تهیه سالاد کلم سفید و کشمش به ۳ روش

    سالاد کلم سفید و کشمش نوعی سالاد شبیه سالاد اندونزی است که مواد اصلی تشکیل دهنده آن کلم سفید، هویج و کشمش است و آن را با سس شیرین یا...

  • درمان خانگی برای دفع سنگ کلیه

    کلیه ها نقش بسیار مهمی در سیستم ادراری انسان بازی می‌کنند و به جداسازی و پاکسازی آلودگی‌های خون و دفع مواد زائد از طریق ادرار کمک می‌کند. با این...

  • نوشیدن قهوه لاکچری با باران پشمکی! +عکس

    به نظر می‌رسد امروزه مهم‌ترین عامل پیش از لذت بردن غذا و نوشیدنی‌ها این است که عکس آن چقدر به درد اینستاگرام می‌خورد؟! دسته‌ای از کسب و کار‌ها هم...

  • بخشش اضافه خدمت در کار نیست

    رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح گفت: بخشش‌های مستمر و متوالی باعث شد که عده‌ای نسبت به اجرای قانون بی‌تفاوت باشند؛ لذا تأکید...

  • حداکثر شهریه مدارس غیردولتی چقدر شد؟

    وی افزود: میزان شهریه هر مدرسه متفاوت است و متناسب با الگو‌های شهریه که سرفصل‌های ماده ۱۶ قانون بوده است افزایش شهریه را اعلام می‌کنیم و...

  • کاهش ۳۰ درصدی ازدواج در کشور

    رئیس اداره سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: در ۸ سال گذشته ازدواج در کشور ۳۰ درصد کاهش یافته است. به گزارش صبحانه، سید حامد...