تبلیغات

کدام بهتر است؟ چای خارجی یا چای ایرانی؟

برای بسیاری از افراد سوالی پیش آمده که کدام چایی بهتر است چای خارجی یا چای ایرانی؟ حال ما برای شما جواب این سوال را در قسمت زیر قرار داده ایم.گیاه چای، بومی مناطق گرمسیری و مرطوب چین و هندوستان است و گیاهی همیشه سبز بوده که در آب وهوای گرم و مرطوب بخوبی رشد می‌کند. در ایران مناطق شمالی کشور(۹۰ درصد در گیلان و ۱۰ درصد در مازندران) چای کشت شده است که درطول یکصد سال اخیر نقش بسیار مهمی را در اقتصاد منطقه و حتی کشور ایفا کرده است. هم‌اکنون چای یکی از محصولات اساسی

و استراتژیک کشور است و کشت آن تنها در مناطق دارای آب و هوای خزری امکان‌پذیر است.عبدلله میرحسینی، مشاور فنی سازمان چای کشور گفت: براساس آمار موجود ایرانی‌ها، سالیانه هر نفر ۴/۱ کیلوگرم چای مصرف می‌کنند. با توجه به جمعیت ۸۰ میلیونی باید گفت مصرف چای ایرانی بالای ۱۱۰ هزار تن است که از این مقدار هم‌اکنون با درنظرگرفتن همه شرایط، حدود ۳۰ هزار تن در ایران تولید می‌شود و بقیه از خارج وارد می‌شود. هر ایرانی به‌طور میانگین روزانه مبلغ ۴۰۰ ریال چای می‌نوشد.

چای ایرانی سالم و مطلوب است

هم‌اکنون بیش از یکصد و پنجاه کارخانه چایسازی در ایران مشغول تولید چای خشک هستند که تولید آن‌ها از نظر ویژگی‌های باقی مانده سموم، فلزات سنگین و کود شیمیائی، مورد ارزیابی قرار گرفته که با مقایسه با استانداردهای موجود در این زمینه جزو چای‌های سالم و مطلوب بشمار می‌آیند که همین امر سبب شده است در سال‌های اخیر مصرف‌کنندگان داخلی رویکرد خوب و مثبتی نسبت به مصرف چای ایرانی داشته باشند.

میرحسینی با بیان این‌که چای به‌عنوان نوشیدنی مطلوب در تعداد زیادی از کشورهای جهان تولید و مصرف می‌شود که یکی از عوامل موفقیت کشورهای تولیدکننده چای در بازار جهانی، حفظ کیفیت چای ساخته شده است، ادامه داد: کیفیت چای به عوامل متعددی که مهم‌ترین آنها عوامل ژنتیکی، شرایط آب و هوایی، عملیات کشاورزی، نحوه برداشت و شرایط فرآیند می‌باشند، بستگی دارد. این عوامل با تأثیری که بر مقدار و نوع ترکیبات شیمیایی درون برگ دارند، کیفیت چای خشک تولید شده را تحت‌تأثیر قرار دهند.

نحوه برداشت برگ سبز بر کیفیت چای اثر می‌گذارد

مشاور فنی سازمان چای کشور خاطر نشان کرد: ترکیبات شیمیایی در برخی ارقام چای، پتانسیل بالاتری برای ایجاد رنگ در دم‌کرده چای سیاه دارند و برخی در ایجاد عطر و طعم اهمیت دارند. شرایط آب و هوایی و عملیات کشاورزی نیز در بیوسنتز پیش‌سازهای ترکیبات عطر، طعم و رنگ موثر هستند، اما یکی از مهم‌ترین مراحل موثر در کیفیت چای، نحوه برداشت برگ سبز و حمل ونقل آن به کارخانه است.مقدار غلظت ترکیباتی که سبب افزایش کیفیت چای تولیدی می‌شود در غنچه و برگ اول و دوم، بیشتر هستند. بنابراین چایی که از برگ‌های لطیف(یک غنچه و دو برگ)

ساخته می‌شود از کیفیت بهتری برخوردار است. در این برگ‌ها، ترکیبات شیمیایی و مواد معدنی متعددی یافت می‌شود که پس از برداشت، ترکیبات شیمیایی برگ سبز در معرض تغییرات قرار می‌گیرند. بنابراین بی‌دقتی در بارگیری و حمل‌ونقل باعث زخم‌خوردگی و سائیدگی در برگ شده که در نهایت کیفیت را کاهش می‌دهد. در طول فرآیند نیز ترکیبات کیفی برگ سبز با رعایت اصول صحیح چای‌سازی به ترکیبات با ارزش در چای سیاه تبدیل می‌شوند.

یک‌دستی و مشکی بودن ذرات چای در ارزیابی‌ها تعیین‌کننده است

میرحسینی با اشاره به این‌که عوامل تعیین‌کننده خصوصیات حسی چای سیاه، شامل رویت چای خشک، تفاله و نوشابه چای است که در ارزیابی حسی چای و توسط چشنده‌های با تجربه و ماهر مورد بررسی قرار می‌گیرند، تصریح کرد: در ارزیابی رویت چای خشک، میزان پیچیدگی، یک‌دستی و مشکی بودن ذرات چای خشک، داشتن زر که حاصل وجود غنچه در شاخساره است و عدم وجود ضایعات، دارای اهمیت است. رنگ مسی تفاله، عدم وجود عطر افزودنی، وجود عطر طبیعی چای و یک‌دستی ظاهر آن از عوامل مورد ارزیابی

در تفاله به‌حساب می‌آیند. منظور از رنگ چای، میزان شفافیت و پررنگ بودن نوشابه حاصل از دم کردن مقدار معینی چای خشک در حجم مشخصی از آب جوش در زمان معین است. عدم وجود طعم ماندگی، سوختگی، کپک‌زدگی و ترشیدگی و وجود طعم گس مطلوب از شاخص‌های تعیین امتیاز طعم هستند.از تعریف استاندارد ملی ایران از چای سیاه که آن را فرآورده‌ای می‌داند

که تنها از جوانه‌ها، برگ‌ها و ساقه‌های ترد و جوان رقم‌هایی از بوته چای با نام علمی کاملیا سیننسیس که مناسب برای تهیه چای سیاه ‌باشد، تهیه شده باشد و اصول آماده‌سازی آن را شیوه‌های پذیرفته شده چای‌سازی که پایه آن بر انجام پلاس، مالش، اکسیداسیون و خشک کردن است، می‌داند، ترکیبات موجود در شاخساره بوته چای ایرانی نقش بسیار مهمی در کیفیت چای ایران ایفا می‌کند.

خواص درمانی چای

* پیشگیری، تسکین علایم و تسریع بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا

* ضد عفونی کننده و پیشگیری از بوی بد دهان

* پیشگیری و کاهش اثرهای دیابت نوع دوم

* حفظ تعادل آب و الکترولیت های بدن

* رفع خستگی و استرس

* پیشگیری و التیام درد بیماری آرتروز

* کاهش علایم مواد حساسیت زا

* کاهش علایم عارضه پارکینسون

* بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و کند کردن گسترش عفونت ویروس اچ.آی.وی در بدن

* پیشگیری از پوکی استخوان

* کند کننده روند پیری

* جلوگیری از لخته شدن خون و رسوب چربی در رگ های خونی

* تصفیه خون و کنترل فشار خون و کلسترول

* بهبود عملکرد مغز و افزایش هوشیاری

* افزایش متابولیسم و کمک به کاهش وزن

* افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن

* آثار ضد التهابی

* رفع لک و آکنه از روی پوست

گردآوری: جوانی ها

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار